Complimenten voor jongste Ribéry: Hij doet me soms denken aan Robben
"Steven kan een mooie carrière krijgen"

Complimenten voor jongste Ribéry: "Hij doet me soms denken aan Robben"

02-01-2015 15:11
1

Bayern München heeft de nieuwe Arjen Robben al in de gelederen, gelooft Heiko Vogel. De trainer van het tweede team verwacht veel van Steven Ribéry, het jongere broertje van Franck Ribéry.

Franck (31) speelt elke twee weken voor 60.000 man in de Allianz Arena, zijn broertje Steven (19) moet het doen met 8.000 toeschouwers. Beiden spelen bij Bayern München. De jongste telg van de Ribéry-familie speelt sinds de zomer bij de beloften. "Steven heeft heel veel kwaliteiten", vertelt Vogel aan Le Parisien.

Wedden

Meer odds

"Hij speelt meestal op de rechtervleugel. Als linkspoot snijdt hij vaak naar binnen. Hij doet me soms denken aan Arjen Robben, maar er is nog veel ruimte voor verbetering. Steven kan een mooie carrière krijgen. Garanties zijn er niet."

Ribéry zit vaak op de tribune van het Grunwalder Stadion om te kijken naar de verrichtingen van zijn broertje. "Hij heeft talent", aldus de oud-international van Frankrijk. "Ik weet zeker dat hij ooit voor een profclub gaat spelen, maar de weg is lang en ingewikkeld. Hij heeft mijn volledige steun."