The Daily Star: Ajax wint strijd om handtekening van Odegaard
Geruchten blijven verschijnen rondom toekomst supertalent

The Daily Star: Ajax wint strijd om handtekening van Odegaard

04-01-2015 10:31
30

Ajax lijkt dan toch de strijd te hebben gewonnen om de handtekening van Martin Odegaard. Het Noorse toptalent stond in de belangstelling van meerdere Europese topclubs, maar volgens de Engelse boulevardkrant The Daily Star mag de Amsterdamse formatie zich verheugen op de komst van de international.

Manchester City, Manchester United, Liverpool en Bayern München toonden grote interesse in de speler van Stromsgodset. De Noor bezocht de laatste maanden meerdere clubs en hij was ook even te vinden in Amsterdam. Namens Ajax was Wim Jonk, hoofd jeugdopleidingen van Ajax, al eerder eens in Noorwegen voor het talent.

Wedden

Meer odds

Recent leek Ronald Koeman het talent binnen te hebben bij Southampton, maar tot dusver bleef ook dat verhaal een gerucht. De verwachting was dat de beslissing over de sportieve toekomst kort na de kerstdagen genomen zou worden.

Odegaard debuteerde op zijn vijftiende in de hoogste afdeling van het Noorse voetbal. Op 13 april 2014 mocht hij in de 72ste minuut invallen voor de Hongaar Peter Kovacs in het competitieduel met AAlesunds FK. Op 27 augustus 2014 debuteerde hij voor het nationale elftal van Noorwegen in een oefeninterland tegen de Verenigde Arabische Emiraten.