Het is zo'n moedig besluit geweest om voor vier jaar bij Feyenoord te tekenen
"Als je zo'n overstap maakt zijn er vijftigduizend extra paar ogen op je gericht"

"Het is zo'n moedig besluit geweest om voor vier jaar bij Feyenoord te tekenen"

23-01-2015 08:50

Kenneth Vermeer maakte afgelopen zomer de veelbesproken overstap van Ajax naar Feyenoord. De doelman bleef onder alle ophef die rondom zijn transfer ontstond ijzig kalm. Op het veld viel er niets af te dingen op het presteren van Vermeer. Tot de thuiswedstrijd tegen FC Twente, van afgelopen weekend.

Vermeer liet een voorzet los, waarna Orlando Engelaar kon scoren. Direct viel de term 'een Vermeertje', waarmee gedoeld wordt op fouten die Vermeer maakte in zijn laatste periode onder de deklat bij Ajax. Dat is tegen het zere been van Joop Hiele, oud-doelman van Feyenoord. "Ik word daar misselijk van", zegt de voormalig keeper in gesprek met De Telegraaf.

"In Nederland vinden we het heerlijk om mensen in een hokje te stoppen en ze daar niet meer uit te laten. Hoe goed je ook presteert. Maar er is geen enkele speler of keeper die een heel seizoen foutloos doorkomt", zegt Hiele. De oud-voetballer houdt zich ook bezig met mental coaching. Vanuit dat perspectief bekeken heeft Hiele nog meer respect voor Vermeer.

"Het is zo'n moedig besluit geweest om voor vier jaar bij Feyenoord te tekenen. Zeker gelet op alle emotie die aan een transfer van Ajax naar de aartsrivaal kleeft", zegt Hiele, die Vermeer één van de dapperste keepers in de Eredivisie vindt, in Telesport. Gezien de achtergrond van zijn transfer, moest Vermeer er op dag één direct staan.

"Als je zo'n overstap maakt zijn er vijftigduizend extra paar ogen op je gericht. Hij startte vanuit zijn veilige modus, maar er waren meteen al momenten waarop hij beslissend was. Van daaruit is hij verder gegroeid. Ik neem mijn petje voor hem af", aldus Hiele in de krant over de Feyenoord-doelman.