Chinese overname blijft ADO frustreren: Zo kun je natuurlijk geen club runnen
Fontein wil geld van United Vansen sneller laten rollen

Chinese overname blijft ADO frustreren: "Zo kun je natuurlijk geen club runnen"

26-01-2015 19:53
3

Directeur Maarten Fontein wil met ADO Den Haag deze week nog minimaal één versterking presenteren. Na het afronden van de Chinese overname hoopt de bestuurder vooral in de voorhoede op een kwaliteitsimpuls.

"Natuurlijk willen wij ons graag verstreken, vooral in de aanval, daar zijn we enorm mee bezig", vertelt Fontein aan Omroep West. De grote vraag is of het geldbedrag van United Vansen kan worden benut, omdat het binnenhalen van die euro's opnieuw langer duurt. "Op dit moment zijn we aan het onderzoeken hoe we de geldstroom vanuit China sneller op gang kunnen krijgen, want op deze manier kun je natuurlijk geen club runnen."

Wedden

Meer odds

"Of er nu al miljoenen beschikbaar zijn voor versterkingen, weet ik niet. We moesten ook lang wachten op de definitieve aandelentransactie. Gelukkig kun je een transfersom ook in termijnen betalen en anders moet je aan huren denken", aldus de directeur, die nog wacht op een 'concreet beleidsplan'. "Dat kan nog even duren. Dus zal iedereen nog even moeten wachten voordat wij met onze definitieve plannen naar buiten treden."

Fontein heeft de vorige eigenaar Mark van der Kallen alsmede zijn compagnon Paul Beijersbergen naar de achtergrond verwezen. "Om te voorkomen dat er ruis op de lijn ontstaat, heb ik deze heren verzocht om zich terug te trekken."