Uitschakeling komt keihard aan: Ik denk niet dat Ziyech het grote verschil was
"Ook wat mijn eigen spel betreft, want ik heb ook niet het verschil kunnen maken"

Uitschakeling komt keihard aan: "Ik denk niet dat Ziyech het grote verschil was"

28-01-2015 09:35
4

Na de uitschakeling van Ajax, Feyenoord en PSV werd bij AZ al hardop gedroomd over de bekerfinale in De Kuip. De ploeg van John van den Brom kwam dinsdag echter van een koude kermis thuis. Tot frustratie van Steven Berghuis was FC Twente veel te sterk (3-0).

AZ had in Enschede eigenlijk geen moment iets tegen Twente in te brengen. "Twente had vanavond een betere ploeg", concludeert Berghuis op de clubsite. "Speelde Twente de beste wedstrijd van het seizoen? Oh, dat zou kunnen, daar kijk ik te weinig voor naar hun wedstrijden. Ze waren vanavond in ieder geval beter dan wij. Simpel."

De Alkmaarders speelden moeizaam en wisten nauwelijks een kans te creëren. "We probeerden het nog wel, maar het lukte niet. We hebben lang naar deze wedstrijd toegewerkt, dan is het zwaar teleurstellend dat we op deze manier verliezen. Nee, ik denk niet dat Hakim Ziyech vanavond het grote verschil was tussen beide ploegen. Hij kreeg wel veel ruimte, maar het was meer dan Ziyech."

Er is nu werk aan de winkel voor AZ, dat vijfde staat en dus nog wel uitzicht heeft op Europees voetbal via de competitie. "Na een uitschakeling wordt altijd gezegd: Nu moeten we ons vol op de competitie richten. Ik ben, zo vlak na een wedstrijd, nog te teleurgesteld om zulke dingen te zeggen. Zondag, tegen Heracles, moet het veel beter. Ook wat mijn eigen spel betreft, want ik heb ook niet het verschil kunnen maken."