Feyenoord is nog tonnen verschuldigd door bovengemiddelde salarissen spelers
650.000 euro schuld niet 'kwijtgescholden'

Feyenoord is nog tonnen verschuldigd door bovengemiddelde salarissen spelers

12-02-2015 07:21
4

Feyenoord krijgt geen clementie. De Rotterdammers spanden een zaak tegen de crisisheffing aan naar aanleiding van een nog extra te betalen belastingschuld, maar de rechter oordeelde dat de club geen gelijk had.

Daardoor blijft de heffing van ruim 650.000 euro in stand, meldt De Telegraaf. Feyenoord moest over de jaren 2012 en 2013 zestien procent extra belasting betalen over salarissen die meer dan 150.000 euro bedroegen. Dat viel bij de meeste profclubs op rauw op hun dak.

Feyenoord besloot in beroep te gaan, daar de club de crisisheffing, zoals deze heffing wordt genoemd, buitenproportioneel en in strijd met de Wet Loonbelasting en het discriminatieverbod in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens vond. Feyenoord kreeg nul op het rekest: de rechtbank in Den Haag oordeelde namelijk dat Feyenoord niet dermate hard was getroffen door de heffing en benadrukte dat de club zelf zoveel spelers op de loonlijst had staan voor een bovengemiddeld salaris.

In de uitspraak nam de rechtbank ook mee dat Feyenoord financieel goede seizoenen kende in 2011-2012 en 2012-2013. Feyenoord stelt juist dat het op deze manier benadeeld wordt en gaat in hoger beroep bij het gerechtshof. Er zijn nog geen uitspraken gedaan over de situaties van Ajax, Feyenoord, FC Twente en PSV.