Advies voor Feyenoord-fans: Ze hebben een reputatie met het steken van mensen
Roma heeft meer belang bij het behalen van het kampioenschap, dan het winnen van de Europa League

Advies voor Feyenoord-fans: "Ze hebben een reputatie met het steken van mensen"

17-02-2015 16:35
6

Feyenoord is niet geheel kansloos in het tweeluik met AS Roma in het kader van de Europa League. Dat denkt althans journalist Emile Schelvis, die goed thuis is in de Italiaanse voetbalwereld.

"Roma heeft meer belang bij het behalen van het kampioenschap, dan het winnen van de Europa League. Dat is een voordeel voor Feyenoord", zegt Schelvis tegen RTV Rijnmond. AS Roma behoort in Italië tot de top en is normaal gesproken klassen beter dan Feyenoord, maar Schelvis denkt dat er meer in het vaatje zit. "Ik heb het gevoel dat Feyenoord met een kleine nederlaag weg kan komen in Rome, of misschien wel met een gelijkspel. In 2001 werden zij voor het laatst kampioen in Italië. Volgende week maandag speelt Roma tegen Juventus en mochten ze winnen, dan is het gat met de Oude Dame slechts vier punten", aldus Schelvis.

Ook het systeem waarin Feyenoord speelt, kan de Italianen problemen bezorgen. "De keeper van Roma, De Sanctis, is ook geen geweldenaar, dus laat Toornstra en Clasie maar eens uithalen. Er kan zomaar een balletje in vallen." Roma zal aantreden zonder Kevin Strootman, die een knieblessure heeft. "Die jongen heeft zich in een korte tijd als belangrijke speler geprofileerd. Het is doodzonde dat hij nu weer met een knieblessure kampt."

Supporters
De Rotterdammers nemen liefst zevenduizend supporters mee naar de hoofdstad van Italië, waar zij het vocaal zullen opnemen tegen de harde kern van AS Roma, die ook een felle aanhang heeft. "Ze hebben een reputatie met het steken van mensen. Ik kan de supporters alleen aanraden om te luisteren naar de mensen die daar over de veiligheid gaan. Ik ga er vanuit dat de politie in Rome de orde kan handhaven", zegt Schelvis ten slotte.