Belgisch toptalent laat Feyenoord links liggen, kiest voor toekomst onder Van Gaal
"En dan verhuizen we met het hele gezin definitief mee"

Belgisch toptalent laat Feyenoord links liggen, kiest voor toekomst onder Van Gaal

19-02-2015 10:26
3

Manchester United heeft de slag om één, waarschijnlijk twee Belgische toptalenten gewonnen. De zestienjarige Indy Boonen maakt in de zomer de overstap naar de club van Louis van Gaal.

Boonen, een aanvallende middenvelder, zette donderdag zijn handtekening onder een driejarig contract bij Manchester United. Hij verliet in de zomer Racing Genk en trainde de afgelopen periode al vaak mee in de contreien van Old Trafford. Boonen liep ook stage bij Manchester City, Arsenal, VfL Wolfsburg en Feyenoord. De Rotterdammers grijpen nu dus mis.

Boonen trekt volgend seizoen naar Engeland. "En dan verhuizen we met het hele gezin definitief mee", vertelt vader Jacky Boonen aan het Belang van Limburg. De kans is groot dat het niet bij één Belg blijft. Ook het jongere broertje Seppe Boonen staat op het punt naar Manchester United te verkassen. "Maar er hebben nog andere Engelse clubs zich voor hem gemeld. Dat is nog even afwachten. Bovendien mag hij niet tekenen voor zijn zestiende."

Het is niet de eerste keer dat Manchester United winkelt in België. In het verleden maakten onder meer Adnan Januzaj (Anderlecht), Andreas Pereira (PSV), Charni Ekangamene (Antwerp) en Marnick Vermijl (Standard Luik) de overstap naar United. Januzaj en de andere Belg van Manchester United, Marouane Fellaini, gaven Boonen het laatste zetje om naar United te komen. Boonen: "Indy was vooral onder de indruk toen hij zijn landgenoten ontmoette."