Cocu gaat talent passeren en wijst vervanger aan voor Arias tegen Ajax
"We hoeven er niet omheen te draaien"

Cocu gaat talent passeren en wijst vervanger aan voor Arias tegen Ajax

28-02-2015 12:57
2

Nu bekend is dat Karim Rekik in ieder geval niet fit is voor de Eredivisie-kraker tegen Ajax, richt de medische staf van PSV alle pijlen op Santiago Arias. De vervanger van de Colombiaan heeft zich echter ook al aangediend.

De plek van Rekik wordt zondag ingenomen door Nicolas Isimat-Mirin en Abel Tamata is de belangrijkste gegadigde om Arias te vervangen, mocht de vaste rechtsback het duel met Ajax niet halen. Joshua Brenet is ook kandidaat, maar de jongeling toonde al vaker aan dat hij in topwedstrijden tekort komt.

"We hoeven er niet omheen te draaien dat Brenet tegen Zenit een moeilijke wedstrijd speelde", aldus Phillip Cocu volgens het Algemeen Dagblad. De coach ziet om die reden ook in Tamata een optie voor de rechterkant. "Tamata is van nature linksback, maar hij is tweebenig. Tegen Zenit kwam hij als invaller in het veld en meestal zit er een gedachte achter wissels."

De kans is ook aanwezig dat Arias 'gewoon' kan spelen. De Colombiaan kampt met een pijnlijke enkel, maar trainde zaterdag weer mee. Hij is nog een vraagteken.