PEC Zwolle staat weer met lege handen: We zakken nu steeds verder weg
Vitesse in eigen huis te sterk voor ploeg van Jans

PEC Zwolle staat weer met lege handen: "We zakken nu steeds verder weg"

01-03-2015 08:15
4

Joost Broerse moest zaterdagavond met zijn ploeggenoten van PEC Zwolle zonder punten de bus weer instappen in Arnhem na de wedstrijd tegen Vitesse (2-1). De routinier van de bekerhouder kon naar zijn zeggen niets anders doen dan aangeven dat de thuisspelende formatie meer dan terecht de punten in eigen huis wist te houden.

"De nederlaag is terecht, we wisten dat we top moesten zijn tegen een goed Vitesse. We kwamen wel op voorsprong, maar dat hielp ons niet echt. Uiteindelijk hebben we wel echt gestreden waardoor de poort bij ons open stond. We konden geen vuist maken", aldus Broerse tegenover de camera van FOX Sports.

PEC Zwolle zit in een mindere fase dit in tegenstelling tot de tegenstander van zaterdagavond."Bij vlagen zag je wel weer aardig voetbal, maar Vitesse is beter in vorm. Wij zitten in een mindere fase dus dan is het voetballend wat minder en dan vallen alle balletjes net voor de andere ploeg en dat was in het verleden anders. We wilden in de tweede helft iets meer de lange bal spelen omdat we de bal vaak verloren als we probeerden te voetballen. Het is ook lastig om op dit veld goed te voetballen."

Broerse heeft met zijn ploeg nog altijd kans om de KNVB Beker wederom in handen te krijgen, nu wenst hij zich echter alleen te richten op de prestaties in de competitie. "In de competitie zakken we nu steeds verder weg. Dit is een mindere fase waarin je steeds verliest. Een overwinning zou alles omdraaien en niet de beker. Het zou het seizoen uiteindelijk wel weer goed kunnen maken."