Afellay krijgt boete van half miljoen aan zijn broek bij tegenvallende Grieken
"Olympiakos is de grootste club van Griekenland"

Afellay krijgt boete van half miljoen aan zijn broek bij tegenvallende Grieken

03-03-2015 10:15
16

Het draait dit seizoen niet bij Olympiakos en daar moet Ibrahim Afellay letterlijk voor boeten. De Nederlander moet samen met zijn ploeggenoten een half miljoen euro aftikken aan de clubleiding.

Evangelos Marinakis, voorzitter van Olympiakos, is woedend over de laatste resultaten van de laatste weken en neemt maatregelen. De Griekse topclub verloor van Panathinaikos, kwam in de beker niet verder dan 1-1 tegen tweedeklasser AEK Athene en werd als klap op de vuurpijl uitgeschakeld in de Europa League door Ajax-tegenstander Dnipro Dnipropetrovsk.

Voor de preses is nu de maat vol. De spelersgroep moet gezamenlijk een boete van vijf ton betalen aan de clubleiding, meldt Voetbal International dinsdag. Ook in het afgelopen weekend won Olympiakos niet, maar dat kwam doordat de competitie stil ligt door de ongeregeldheden.

"Olympiakos is de grootste club van Griekenland. Voor ieder van jullie zou het een eer moeten zijn om voor deze club te spelen. Jullie moeten Olympiakos met respect en eer behandelen", stelde Marinakis volgens het weekblad.

"Als iemand daar een probleem mee heeft en hier niet wil blijven, dan moet hij ook het lef hebben om dat te zeggen en op te stappen. Zo lang jullie voor Olympiakos spelen, moeten jullie alles geven en je opofferen voor de club. Jullie moeten de titel en de Griekse beker winnen. Prent dat goed in jullie hoofd en doe daarvoor het benodigde."