Ik kan meegeven dat het wereldje niet altijd zo leuk is als iedereen denkt
Talent van FC Groningen: "Het is nu doorgaan en meer willen"

"Ik kan meegeven dat het wereldje niet altijd zo leuk is als iedereen denkt"

04-03-2015 07:27

De zeventienjarige Juninho Bacuna mocht na de winterstop al vier keer invallen bij FC Groningen, waar de club hem ziet als het nieuwe toptalent. Broer Leandro Bacuna kent de voetbalwereld, hij trok anderhalf jaar geleden van FC Groningen naar Aston Villa en zorgt dat zijn jongere broertje nu met beide benen op de grond blijft staan.

"Het was voor Juninho persoonlijk prachtig om op zo'n leeftijd al te debuteren", zegt Leandro Bacuna in De Telegraaf. "Het is nu heel belangrijk om te zorgen dat hij erbij blijft en dat hij zich blijft focussen. Zoveel kansen krijg je niet in de voetballerij. Die moet hij benutten. Ik kan uit eigen ervaring meegeven dat het wereldje niet altijd zo leuk is als iedereen denkt. Het is soms heel zwaar. Hij moet nooit naast zijn schoenen gaan lopen."

"Het is nu doorgaan en meer willen", beseft de jongste Bacuna, die veel heeft aan zijn broer. "Ik krijg veel steun van hem, net als van mijn andere broer Johnsen (29, speelde in de jeugd bij SC Heerenveen en nu bij hoofdklasser Harkemase Boys, red.). Ik was in december op vakantie bij Leandro, toen bekend werd dat ik mee mocht op trainingskamp met het eerste in Spanje. Hij vertelde me dat ik moest doen wat ik altijd doe. Hij blijft een steun voor mij."

Waar de jongste Bacuna blij is met de speelminuten die hij krijgt, moet Leandro vechten voor een basisplaats onder trainer Tim Sherwood bij het tegen degradatie spelende Aston Villa.