Weghorst voor 'van alles en nog wat uitgemaakt' na 'gevecht' met Feyenoorder
"Het gebeurt vaak in de emotie van het moment, dan heb ik even geen controle over mezelf"

Weghorst voor 'van alles en nog wat uitgemaakt' na 'gevecht' met Feyenoorder

04-03-2015 08:16
2

Wout Weghorst is naast het maken van doelpunten op het veld bezig met sleuren, trekken, schreeuwen, intimideren en provoceren. Bij Feyenoord werden de spelers er gek van toen ze tegen Heracles Almelo speelden. Zo ontstond ook een ruzie met Tonny Vilhena, de spits zag het 'gevecht' later terug in de media.

"Mijn broertje attendeerde me erop", zegt Weghorst in het Algemeen Dagblad. "En ook op de vele reacties. Die logen er niet om. Ik werd voor alles en nog wat uitgemaakt. Maar dat ben ik inmiddels gewend, het hoort erbij." Feyenoorder Vilhena kwam in het heetst van de strijd verhaal halen bij Weghorst. "Hij zei 'wat kom jij doen dan?' Maar hij is anderhalve kop kleiner dan ik en dat liet ik hem, als reactie, met een handgebaar weten."

"Ik heb niet de beste techniek, wél de beste mentaliteit", vervolgt de boomlange spits zijn verhaal. "Ik heb er alles voor over om te winnen, daar hoort ook een beetje provoceren bij. Het gebeurt vaak in de emotie van het moment, dan heb ik even geen controle over mezelf. Als ik de beelden dan terug zie, ben ik daar heus niet trots op. Dan zeg ik tegen mezelf: dat had wel iets minder gekund."

Weghorst provoceert soms ook bewust. "Soms heeft de ploeg het even nodig. Iemand die het vuurtje oppookt op momenten dat we niet in de wedstrijd zitten. Even een signaal afgeven. Waarbij het respect voor de tegenstander groot is hoor. Na negentig minuten is de strijd gestreden en is het handen schudden geblazen."