Plotselinge kritiek op 'schandalige' Blind en bijval voor Van Gaal
Nederlanders besproken door oud-speler United

Plotselinge kritiek op 'schandalige' Blind en bijval voor Van Gaal

10-03-2015 08:38
14

Daley Blind speelde maandagavond niet zijn beste wedstrijd voor Manchester United. In de meeslepende FA Cup-wedstrijd tegen Arsenal had de oud-Ajacied het zwaar op het middenveld.

Manchester United-icoon Roy Keane kon zijn ogen niet geloven in de eerste helft. Ook Antonio Valencia viel hem in negatieve zin op. Keane keek in eerste instantie naar de eerste treffer van Arsenal. "Blind en Valencia, die jongens missen daar de vaardigheden. Schandelijk. Het zijn kinderlijke fouten."

Keane deed bovenstaande analyse in de rust voor de BBC. "Dit soort momenten breekt een team op. Het zijn belangrijke momenten in een wedstrijd. De vrijheid die ze weggeven, dat is absoluut schandalig. Schokkend", aldus de Ierse oud-speler die met United in 1999 de Champions League won.

De mensen die om het vertrek van Van Gaal roepen, moeten volgens Keane een toontje lager zingen, vervolgde hij na afloop van de 1-2 zege van Arsenal. "Natuurlijk zal hij bekritiseerd worden. Maar je moet die man een kans geven. Er wordt veel over geld uitgeven gepraat. Maar het kost gewoon tijd. Veel fans begrijpen niet hoe het is om een grote voetbalclub als Manchester United te leiden. Geef die man gewoon een kans, twee of drie jaar, om de club te herbouwen."