Kishna doet denken aan Sulejmani: Bij Ajax aan zijn lot overgelaten
"Ik herinner me dat dat ook zo was met Sulejmani bij Heerenveen"

Kishna doet denken aan Sulejmani: "Bij Ajax aan zijn lot overgelaten"

17-03-2015 09:37
5

Frank de Boer krijgt dinsdag advies van Leo Beenhakker en Foppe de Haan hoe om te gaan met ‘probleemgevallen’ als Ricardo Kishna. De twintigjarige technicus werd vorige week uit de selectie gezet door de Ajax-trainer.

De Boer was niet tevreden over de slappe warming-up van Kishna voor het Europa League-duel met Dnipro Dnipropetrovsk en diens reactie in het daaropvolgende gesprek. "Je moet als trainer een grens trekken en voor duidelijkheid zorgen, het maakt niet uit hoe oud of jong de spelers zijn", stelt Beenhakker in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Het team staat voorop. Je kunt als trainer moeilijk de kleedkamer inlopen en zeggen: wie willen er allemaal spelen? Dat kan dus niet. Dan kun je als trainer beter meteen naar huis gaan. Je mag nooit je autoriteit verliezen."

De Haan vindt dat De Boer het goed heeft aangepakt. "Consequent zijn en maatregelen nemen, zoals Frank nu doet. Duidelijkheid is het belangrijkste, maar als trainer is het ook een aardigheid om zo'n jongen aan de praat te krijgen. Toch komt er veel op zijn bordje. Als club zou je iemand extra moeten aanstellen die zich bezighoudt met dit soort gevallen."

"Ik herinner me dat dat ook zo was met Sulejmani bij Heerenveen, waar een clubman zich ontfermde over hem. Hij lette op zijn voeding, levensstijl, verdiepte zich in hem, gaf hem een goed gevoel. Toen hij bij Ajax kwam, werd hij aan zijn lot overgelaten", zag de Fries. "Stel een plan op met dit soort jongens. Kijk, een jongen als Daley Sinkgraven komt er wel, maar het gaat om de voetballers die tussen wal en schip zitten. Waar de omgeving onrustig is, zoals nu bij Kishna met een zaakwaarnemer (Mino Raiola, red.) die zich overal mee bemoeit."