Twitter reageert lacherig op aanstelling van 'Little General' in Engeland
Veel grappen over Hagenaar

Twitter reageert lacherig op aanstelling van 'Little General' in Engeland

17-03-2015 12:03
6

De aanstelling van Dick Advocaat doet op Twitter nogal wat stof opwaaien. Het voorkomen van de 67-jarige Hagenaar is onderwerp gesprek onder Britse social media-gebruikers.

Advocaat is toe aan zijn negentiende trainersklus en eerste in Engeland. Ondanks zijn successen in Schotland met Glasgow Rangers is de Nederlander geen grote naam, zoals Ronald Koeman en Louis van Gaal dat wel waren toen beiden afgelopen zomer neerstreken bij respectievelijk Southampton en Manchester United.

In Engeland blijkt niet iedereen een onverdeeld voorstander van de komst van Advocaat. Zo reageerde Gary Lineker, oud-voetballer en presentator van de BBC, maandagavond al verbaasd op de keuze van de Sunderland-leiding.

Ook het voorkomen en de voornaam van Advocaat zijn onderwerp van gesprek op Twitter. Bovendien twijfelt men aan de intenties van oud-bondscoach van Oranje, die in de laatste zes jaar liefst zeven clubs versleet. Sunderland heeft hem een grote zak geld in het vooruitzicht gesteld als hij lijfsbehoud weet af te dwingen.