Hiddink krijgt goed en slecht nieuws: 'Ik had ze er graag bij gehad'
Oranje speelt tegen Turkije en Spanje

Hiddink krijgt goed en slecht nieuws: 'Ik had ze er graag bij gehad'

20-03-2015 12:48
2

Bondscoach Guus Hiddink verwacht dat Arjen Robben op tijd fit is voor de belangrijke interland van het Nederlands elftal in de EK-kwalificatie tegen Turkije (28 maart). Dat zei hij vrijdag op een persconferentie in Amsterdam.

"Ik heb hem gesproken en Arjen denkt zelf al dat hij zondag met Bayern München tegen Borussia Mönchengladbach kan spelen", vertelde hij. Robben stond de afgelopen week even aan de kant vanwege een beknelde zenuw. "Maar hij was zelf vrij positief", zei Hiddink, die het nog zonder zijn geblesseerde aanvoerder Robin van Persie en Ron Vlaar moet stellen. "Natuurlijk had ik hen er ook graag bij gehad. Maar de wedstrijd tegen Turkije komt te vroeg voor hen."

Wedden

Meer odds

Davy Klaassen zat niet in de voorlopige selectie, maar is uiteindelijk wel opgeroepen. "Davy zat even in een mindere periode", doelt Hiddink op de fysieke problemen van Klaassen. "De artsen van Ajax en de KNVB hebben dat continu in de gaten gehouden. Ik heb Frank (de Boer, red.) ook laten weten dat als het de goede kant op zou gaan, hij op de lijst zou komen."

Bas Dost zit er voor het eerst bij, ook al scoorde de spits van VfL Wolfsburg in de laatste wedstrijden niet meer. "Na de kerst is hij gaan spelen en toen was het zo dat elke bal die hij aanraakte, erin vloog. Dat kan ook niet voortduren. Of hij nu een vaste international wordt? Nou, het is natuurlijk wel een man die wat oorlog kan veroorzaken. Of hij vanaf het begin speelt of er later in komt moeten we zien. Daar is het nu nog te vroeg voor."