'Flapdrol' meldt zich bij Nederlands elftal: Ik heb daar helemaal niets mee
"Die hele bombarie is kortzichtig"

'Flapdrol' meldt zich bij Nederlands elftal: "Ik heb daar helemaal niets mee"

24-03-2015 18:38
1

Bas Dost was in de eerste weken na de winterstop de grote held van VfL Wolfsburg, ging zelfs even door voor beste spits van Europa, maar is inmiddels terug op aarde. Hij kwam de laatste weken niet tot scoren.

De ene week kon Dost er niets van, de andere week was hij de held. Na zijn reservebeurt van afgelopen weekend bij Wolfsburg klinkt er weer zachtjes kritiek. Het laat de spits, die zich maandagavond meldde bij het Nederlands elftal, allemaal koud. Hij heeft sinds zijn transfer naar de Bundesliga geleerd te relativeren.

Wedden

Meer odds

"Ik ben een stuk rustiger geworden", zegt Dost tegen Metro. Hij geeft toe zelfs aan stoppen te hebben gedacht. "In mijn eerste jaar bij Heerenveen kon ik negatieve zaken totaal niet van me afzetten. Ik dacht er toen zelfs aan om te stoppen met voetballen. Gelukkig heb ik dat toen niet gedaan, want vaak zijn er ook momenten die wél prettig zijn om mee te maken."

De clichégesprekjes en het 'eeuwige opportunisme' blijven voor Dost de schaduwkant van de voetbalwereld. "Die hele bombarie is kortzichtig. Als ik twee of drie wedstrijden even niet scoor, ben ik weer een flapdrol. Ik heb daar helemaal niets mee. Ik probeerde vandaag vooral te genieten van de training. En dat is gelukt."