Verzachtende omstandigheden voor laatkomer Zivkovic bij Oranje
"Het is duidelijk geweest, over"

Verzachtende omstandigheden voor laatkomer Zivkovic bij Oranje

27-03-2015 08:54
10

Richairo Zivkovic werd donderdag opnieuw uit de selectie van Oranje Onder 19 gezet, nadat hij zich te laat had gemeld voor de wedstrijdbespreking. De spits van Ajax kan echter verzachtende omstandigheden aandragen.

Zivkovic kwam net als een aantal anderen te laat bij de wedstrijdbespreking die door een omgedraaid programma was vervroegd, maar de spits was de laatste. Dat meldt De Telegraaf. Aron Winter zette hem vervolgens uit de selectie voor de interland met Servië, die met 1-0 werd gewonnen.

In november werd Zivkovic door de bondscoach al vanwege 'onprofessioneel gedrag' naar huis gestuurd. De achttienjarige aanvaller zei vervolgens ervan geleerd te hebben en kondigde beterschap aan. Hij wist dat van hem, als speler met veruit de meeste duels in het betaalde voetbal in de benen, iets extra's werd verwacht. Dat blijken nu relatief loze woorden.

Zivkovic hoeft echter niet te vrezen voor een nog hardere aanpak van Winter. De keuzeheer gaat ervan uit dat hij zijn spits genoeg heeft gestraft en haalt hem er voor de laatste twee EK-kwalificatieduels weer bij. "Het is duidelijk geweest. Over."