De Boer somt Ajax-groeibriljanten op: 'Zes à zeven toekomstige eerste elftalspelers'
"En met jongens zoals Van de Beek, met voetbalintelligentie"

De Boer somt Ajax-groeibriljanten op: 'Zes à zeven toekomstige eerste elftalspelers'

27-03-2015 14:12
4

Ajax heeft genoeg groeibriljantjes in de jeugdopleiding rondlopen volgens trainer Frank de Boer. De oefenmeester kijkt uit naar de ABN Amro Future Cup, waarop de B1 van de Amsterdammers speelt. Hij zag al zes à zeven toptalenten.

"Ik vind ze vrij aardig spelen. Ik heb ze een maand of twee geleden zien spelen en vond ze heel volwassen voetballen. Met een paar uitzonderlijke talenten. Er zitten wel zes à zeven jongens in waarvan ik dacht: dat zijn wel toekomstige eerste elftalspelers", aldus De Boer op Ajax TV.

"Daarna zie je ook dat veel jongens in de A1 al minuten hebben gemaakt. Matthijs de Ligt bijvoorbeeld afgelopen week. Ik denk dat er een hele goede generatie aan zit te komen, waar we wel wat van mogen verwachten", vervolgt de trainer.

"Ik denk dat dit team zich wel verhoudt tot de A1. Ché Nunnely, Donyell Malen, Matthijs de Ligt, Carel Eiting, die al heel vast speelt bij de A1", somt De Boer talenten op. "Ik ken ze niet allemaal precies bij naam, maar het is een heel goed en divers team met veel snelheid en individuele kwaliteiten. En met jongens zoals Van de Beek, met voetbalintelligentie. Een goede mix, dus."