Sneijder daagt uit: Wat ik ga doen als ik scoor? Keihard juichen
"Dat is trouwens wederzijds, dat gevoel"

Sneijder daagt uit: "Wat ik ga doen als ik scoor? Keihard juichen"

27-03-2015 15:35

Wesley Sneijder staat aanstaande zaterdag voor een dilemma als hij scoort tegen Turkije. Moet hij juichen omdat hij scoort voor Oranje of houdt hij uit respect voor het land zijn armen naar beneden?

Sneijder was in de vorige ontmoeting de maker van de 0-2 en juichte niet, gezien de sentimenten rond zijn werkgever Galatasaray. Die belofte deed hij deze week opnieuw en op de persconferentie kwam het weer ter sprake. "Het Turkse volk heeft veel respect voor je. Wat ga je doen als je scoort?", klonk het vragend in de perszaal.

"Keihard juichen", reageerde Sneijder met een brede glimlach. "Dat is trouwens wederzijds, dat gevoel. Ik heb het fantastisch naar mijn zin in Turkije. Ik voel me prettig daar. Morgen is een wedstrijd waar veel op het spel staat, maar natuurlijk zal ik altijd respect tonen."

De Nederlandse spelmaker komt in de Arena als aanvoerder het veld op. Guus Hiddink wees Sneijder deze week aan bij afwezigheid van Arjen Robben en Robin van Persie. "Dat is wel een moment. Het is altijd mooi en daar ben je trots op. Het had niets te maken met de periode dat mijn band werd afgepakt. Nee hoor, want dat heb ik achter me gelaten. Dit is een nieuwe periode."