Toch ervaar ik niet meer druk dan anders. Druk was er al sinds ik hier begon
Wilmots blijft kalm

"Toch ervaar ik niet meer druk dan anders. Druk was er al sinds ik hier begon"

27-03-2015 19:28

Net als het Nederlands elftal moet ook België zaterdag winnen om uitzicht te blijven houden op het EK van volgend jaar in Frankrijk. De 'Rode Duivels' staan met vijf punten uit drie wedstrijden op de vierde plaats in de zware groep B, achter Israël, Wales en Cyprus.

De Cyprioten komen met zes punten op zak op bezoek in Brussel. "We willen zes op zes tegen Cyprus en Israël'', zei bondscoach Marc Wilmots vrijdag. "Toch ervaar ik niet meer druk dan anders. Druk was en is er al sinds ik hier begon.'' Drie dagen na het duel met Cyprus gaan de Belgen in Jeruzalem op bezoek bij koploper Israël, dat de volle score van negen punten heeft.

"De spelers zijn enorm hongerig'', aldus Wilmots. "Tegen Cyprus is het zaak rustig en geduldig te blijven, de tegenstander veel te laten lopen en hen moe te maken.'' Een belangrijke rol is daarin weggelegd voor spelmaker Eden Hazard. "We moeten punten pakken'', weet de vedette van Chelsea. "Hopelijk gebeurt dat met veel doelpunten en mooi voetbal, maar de zege is het voornaamste.''