Dromen van EK-debuut: We hebben onszelf in een geweldige positie gebracht
België volgende tegenstander Wales: "Hopelijk kunnen we deze mooie start een vervolg geven"

Dromen van EK-debuut: "We hebben onszelf in een geweldige positie gebracht"

29-03-2015 10:03

Wales heeft zaterdag een grote stap gezet naar een historische gebeurtenis in de voetbalgeschiedenis van het land. Onder leiding van Gareth Bale versloeg Wales Israël en pakte het de koppositie in groep B, daardoor mag men hardop dromen van de eerste EK-deelname ooit.

Wales heeft vijf duels gespeeld en heeft elf punten, concurrenten Israël en België staan op respectievelijk negen en acht punten. Beide concurrenten hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld. "We hebben onszelf in een geweldige positie gebracht, maar er is nog veel werk te verzetten. Het enige wat we kunnen doen, is vechten en hard blijven werken. We wisten dat dit een hele belangrijke wedstrijd was", zegt Bale tegenover Sky Sports.

Aaron Ramsey bracht Wales in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong op bezoek in Israël. Bale maakte in de tweede helft twee treffers en tilde de stand zo naar 0-3. "De eerste helft was lastig, we maakten veel meters en we probeerden Israël vroeg onder druk te zetten. De openingstreffer gaf ons vertrouwen. Na rust lieten we zien hoe goed we kunnen voetballen."

In juni staat er voor Wales een kraker op het programma. Ramsey weet dat België dan de tegenstander is voor Wales. "Dat wordt een lastige wedstrijd. Maar we staan nu in ieder geval waar we willen staan. Hopelijk kunnen we deze mooie start een vervolg geven." Dinsdag spelen Israël en België eerst nog tegen elkaar, Wales kan toekijken hoe sowieso één van de concurrenten dan punten zal verspelen.