Schreeuw om vertrek: 'In het buitenland heeft Robben de Messi- en Ronaldo-status'
'De KNVB heeft geen enkel alternatief'

Schreeuw om vertrek: 'In het buitenland heeft Robben de Messi- en Ronaldo-status'

29-03-2015 10:34
32

Op Social Media werd zaterdag hevig om het vertrek van bondscoach Guus Hiddink geschreeuwd. Nu de kruitdampen zijn opgetrokken, wordt de balans opgemaakt. Frits Barend geeft ook zijn mening.

Nederland speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen Turkije. 'Maar hoe slecht het duel tegen Turkije gisteravond ook was; het vertrek van Guus Hiddink heeft geen enkele zin en wie zou hem moeten vervangen?', vraagt Barend zich af in zijn column voor Helden. 'Hiddink kan ook moeilijk verantwoordelijk worden gesteld voor de inspiratieloze Van der Wiel, Blind, De Jong, Wijnaldum, Narsingh en al die anderen. Wat je Hiddink kunt aanrekenen is de gok om de laatste weken excellerende Jordy Clasie op de bank te laten en te kiezen voor de ervaring van Nigel de Jong. Die faalde hopeloos', vond Barend.

Oranje miste Arjen Robben en Robin van Persie. 'In het buitenland heeft Robben de Messi- en Ronaldo-status', aldus de voormalig presentator, die denkt dat Robben de opponent angst had kunnen inboezemen. 'Staat de positie van Guus Hiddink nu ter discussie? Ik denk het niet. De KNVB heeft geen enkel alternatief. Hiddink ontslaan en hem vervangen door zijn assistent Danny Blind, die ook weer zijn opvolger moet zijn, is buitengewoon onverstandig.'

'De KNVB heeft met het volle verstand voor Guus Hiddink gekozen en de fout gemaakt om meteen al zijn opvolger aan te wijzen. Logische kandidaat Ronald Koeman werd gepasseerd door de wijze heren uit Zeist. Als Hiddink faalt is dat ook keihard gezichtsverlies voor KNVB-directeur Bert van Oostveen. Dat gaat dus niet gebeuren. Tenzij er een volksopstand uitbreekt met veel chocolade-letter-koppen in de kranten', besloot Barend.