Als je na Ajax ergens anders komt, is het altijd minder. Dat is gewoon zo
"Dat laatste is het enige dat je wilt"

"Als je na Ajax ergens anders komt, is het altijd minder. Dat is gewoon zo"

29-03-2015 17:58
4

Barry Hulshoff maakte tussen 1966 en 1977 de grote successen van Ajax mee en is nog altijd een graag geziene gast in de Arena. Hij ziet het huidige Ajax dit seizoen soms kwakkelen.

Hulshoff zit als een supporter op de tribune, maar vindt tegelijkertijd dat hij net als de rest van de achterban kritisch mag zijn. Dat was de laatste weken vaak het geval. Nicolai Boilesen en Ricardo Kishna konden op de nodige fluitconcerten rekenen.

"Een échte Ajacied staat door dik en dun achter zijn club. Als oud-speler vergeet je ook niet kritisch te zijn. Kritiek is juíst bedoeld om jouw club weer beter te maken. Dat laatste is het enige dat je wilt", vertelt Hulshoff op de clubsite. "Ik voel me ook echt Ajacied. Als je na Ajax ergens anders komt, is het altijd minder. Dat is gewoon zo."

De oud-verdediger speelde in totaal elf jaar voor Ajax, waarna de veertienvoudig international afbouwde bij MVV. Ruim twee jaar geleden reikte Hulshoff nog de Johan Cruijff Schaal uit aan de Amsterdammers, die destijds met 3-2 wonnen van AZ.