'Hiddink haalt bezem door Oranje-basis en kiest voor vier nieuwe namen'
Vermoedelijke opstelling op basis van maandagtraining

'Hiddink haalt bezem door Oranje-basis en kiest voor vier nieuwe namen'

30-03-2015 12:23
23

Het Nederlands elftal is maandag even voor 12:00 uur zonder Jordy Clasie begonnen aan de laatste training voor het oefenduel met Spanje. Guus Hiddink oefent in Katwijk met 23 spelers.

De bondscoach kondigde zaterdag na het teleurstellende gelijkspel tegen Turkije (1-1) in de EK-kwalificatie al aan dat hij andere spelers een kans gaat geven in de zo goed als uitverkochte Arena. Mogelijk wil hij dinsdagavond voetballers als Davy Klaassen, Daryl Janmaat of Quincy Promes aan het werk zien. Zij kregen geen speeltijd tegen de Turken.

Hiddink kan ook dinsdag niet beschikken over Arjen Robben en Robin van Persie, die vorig jaar zomer op het WK ieder tweemaal scoorden tegen de Spanjaarden (5-1). De bondscoach geeft maandagmiddag om 15:30 uur nog een persconferentie waarin hij zijn plannen voor de oefeninterland zal toelichten.

Op basis van de hesjesverdeling op maandag lijkt Hiddink daad bij woord te voegen en diverse spelers een kans te geven. Daryl Janmaat krijgt de voorkeur boven Gregory van der Wiel, Davy Klaassen en Jonathan De Guzman nemen waarschijnlijk de plek in van Nigel de Jong en Georginio Wijnaldum. Ibrahim Afellay wordt vervangen door Quincy Promes, terwijl spelers als Daley Blind, Klaas-Jan Huntelaar en Memphis Depay hun basisplaats wél behouden.

Vermoedelijke opstelling Oranje:
Cillessen; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind; Klaassen, De Guzman, Sneijder; Promes, Huntelaar, Depay.