Ajax lijkt routinier te kunnen wegstrepen: 'Dat is voor mij niet aan de orde'
Middenvelder beslist op korte termijn over toekomst

Ajax lijkt routinier te kunnen wegstrepen: 'Dat is voor mij niet aan de orde'

01-04-2015 10:12
5

Rafael van der Vaart vertrekt na dit seizoen bij Hamburger SV. De kans dat hij kiest voor een terugkeer naar Ajax, lijkt klein. De middenvelder heeft meer oren naar een nieuwe buitenlandse club.

Frank de Boer noemde Van der Vaart enige tijd geleden al een 'interessante optie'. "Ik geloof niet dat Frank dit alleen maar heeft geroepen om de bühne te pleasen", vertelt Van der Vaart in Voetbal International. "Vorig jaar hebben we een keer contact gehad en gesproken over Ajax. Toen was Frank ook heel duidelijk voor welke positie hij mij zag (valse spits, red.). Maar voor nu is een terugkeer naar Amsterdam niet aan de orde."

Onder meer Kansas City uit de Verenigde Staten is fanatiek op zoek naar de handtekening van Van der Vaart. Hij zal bij zijn toekomstkeuze ook nog aan Oranje blijven denken. "Al is de situatie zo dat ik sinds augustus niet meer bij de selectie heb gezeten. En laat ik nu eerst zorgen de laatste fase van het seizoen bij HSV te spelen. Wat mijn nieuwe club betreft, de interesse van Kansas City is concreet dus dat is iets om over na te denken. Maar alle opties die voorbijkomen zal ik in overweging nemen. Met het oog op Oranje zou een Europese club natuurlijk gunstiger zijn. Maar mijn keuze hangt straks af van het juiste gevoel. Het buikgevoel zal beslissen."