Jupiler League-club mikt na overname op Eredivisie: Ons niet belachelijk maken
"De gehele kapitaalinjectie, die gaat om aandelen, hopen wij in april af te ronden"

Jupiler League-club mikt na overname op Eredivisie: "Ons niet belachelijk maken"

01-04-2015 12:23
6

Ook Fortuna Sittard valt in andere handen. Een groep investeerders wil een deel van de aandelen van de club overnemen en zo promotie naar de Eredivisie mogelijk maken.

Voor 2,6 miljoen euro krijgen de investeerders een meerderheidsbelang, meldt L1 Limburg. De groep bestaat uit drie nieuwe partijen en enkele investeerders die die momenteel al geld in de club hebben zitten, maar namen worden niet bekendgemaakt.

De deal is nog niet definitief. De club wacht nog op een aanbetaling en hoopt de overname later deze maand af te ronden. Met die gang van zaken wil men een scenario als bij ADO Den Haag voorkomen. "Wij willen een open club zijn en niet belachelijk gemaakt worden", zegt voorzitter Martin Masset in de Wegener-kranten.

"Juist om toestanden als met meneer Wang van ADO Den Haag te voorkomen, vragen wij een aanbetaling aan deze partij. Op dit moment is die er nog niet, maar die verwachten we volgende week. De gehele kapitaalinjectie, die gaat om aandelen, hopen wij in april af te ronden", aldus Masset. 

De bedoeling is dat Fortuna Sittard straks zo snel mogelijk terugkeert op het hoogste niveau. De Limburgers degradeerden in 2002 uit de Eredivisie en bezetten nu de achttiende plek in de Jupiler League.