Het is geweldig dat we door vierhonderd supporters gesteund worden
"Dat het cruciaal is, is eigenlijk iedere week voor ons het geval"

"Het is geweldig dat we door vierhonderd supporters gesteund worden"

02-04-2015 09:36

Heracles Almelo moet er alles aan doen om degradatie af te wenden. Het gat met de nummer laatst, FC Dordrecht, lijkt groot genoeg. Maar volgens aanvoerder Mark-Jan Fledderus kan Heracles zich weinig veroorloven.

Momenteel is het gat tussen Heracles en Dordrecht tien punten. Aanstaande zaterdag treffen de clubs elkaar in Dordrecht. "Iedereen in en om de club is doordrongen van het belang", aldus Fledderus. "Dat het cruciaal is, is eigenlijk iedere week voor ons het geval", aldus Fledderus, die denkt dat het belang meer dan duidelijk is, op de clubsite. "Daarmee bedoel ik ook de supporters. Binnen mum van tijd was het uitvak uitverkocht. Dat zegt heel veel."

"Het is geweldig dat we door vierhonderd supporters gesteund worden in Dordrecht. Dat gaan we ook absoluut merken", vervolgt de hoofdpersoon over 'het steuntje in de rug'. "Het zijn geen makkelijke tijden en juist dan moet je elkaar steunen. Van afgeven en zeuren op elkaar wordt het namelijk echt niet beter. Daarentegen moeten we ook niet te euforisch worden als we winnen, want dat vond ik wel een beetje het geval na de wedstrijd tegen ADO Den Haag."

Het blijft feit dat Heracles het na de winterstop aardig doet. "Als we dat over een seizoen hadden gehad, dan hadden we in de middenmoot gestaan. Toevallig heb ik ze voor een tijdje terug zelf ook een beetje uitgerekend", aldus de speler. "We zijn ook op de goede weg. En natuurlijk hebben er uitglijders tussen gezeten, maar ook in onze goede jaren verloren we thuis weleens van clubs als SC Heerenveen", verwijst Fledderus naar de 1-4 nederlaag van voor de interlandbreak.