Utrecht-supporters bespotten Ajax met walgelijke teksten: bal ligt bij KNVB
"Wij kunnen ook niets"

Utrecht-supporters bespotten Ajax met walgelijke teksten: bal ligt bij KNVB

06-04-2015 17:03
30

Het competitieduel tussen FC Utrecht en Ajax is afgelopen zondag ontsierd door antisemitische spreekkoren. In Amsterdam wordt met afschuw gereageerd.

De Utrecht-supporters op de Bunnikside liet zich tijdens het 1-1 gelijkspel van hun slechtste kant zien. 'Mijn vader zat bij de commando’s, mijn moeder zat bij de SS. Samen verbrandden zij joden, want joden die branden het best', klonk het. Het feit dat de spreekkoren een dag later ondertiteld op YouTube werden gezet, maakt het nog pijnlijker.

"Ik denk dat iedereen hier hetzelfde over denkt", reageert Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis tegenover Metro. "Ajax vertrouwt in dit soort zaken op de waarnemer van de KNVB, wij gaan zelf geen actie ondernemen. Wij kunnen ook niets. Het is aan de KNVB, die kan er wel tegen optreden."

FC Utrecht bekijkt de mogelijkheid om op te treden. "We gaan nu informatie verzamelen en bekijken en bespreken wat we gaan doen", zegt persvoorlichter Martin Versteeg namens de club. "Ik heb het filmpje gezien, ja."

"Voorlopig is de volgende tekst onze verklaring: 'FC Utrecht spant zich immer in om te voorkomen dat er rond wedstrijden kwetsende spreekkoren zijn. De club houdt dit nauwlettend in de gaten, en zoals bij elk duel wordt alles rond wedstrijden grondig bestudeerd en geëvalueerd. Mocht blijken dat bij een wedstrijd onregelmatigheden zoals kwetsende spreekkoren worden vastgesteld dan zal FC Utrecht volgens het protocol onderzoek doen, passend reageren en optreden'."