Koeman kan clubrecord pakken en wil Champions League: Dit is niet genoeg
"Momenteel richten we ons op de vijfde, zesde en zevende plaats"

Koeman kan clubrecord pakken en wil Champions League: "Dit is niet genoeg"

17-04-2015 09:18

Als Southampton zaterdag minimaal een punt pakt tegen Stoke City, heeft Ronald Koeman in elk geval al ver voor het einde van de competitie het clubrecord behaalde punten te pakken. Een knappe prestatie, maar de Nederlander is er niet mee bezig.

"Natuurlijk ben ik er trots op, maar ik heb mijn spelers ook verteld dat het niet genoeg is", zegt Koeman in gesprek met The Southern Daily Echo. "Voorafgaand aan dit seizoen zou ik heel tevreden zijn geweest met dit puntentotaal. We hebben echter nog zes wedstrijden te gaan en het gaat erom dat we zo hoog mogelijk eindigen. Ons doel is om nog veel zeges te boeken."

De Saints hebben nog genoeg om voor te spelen. Met de huidige zesde plek kwalificeert de ploeg zich waarschijnlijk voor de Europa League, maar met een achterstand van vijf punten op nummer vier Manchester City is ook de Champions League nog in zicht. "Als we onze resterende wedstrijden winnend afsluiten, hebben we nog een heel goede kans om vierde te worden. Maar dat zal erg moeilijk worden. Momenteel richten we ons op de vijfde, zesde en zevende plaats."