Zoet praat mond voorbij in aanloop naar 'tweede' kampioenschap bij PSV
"Toen was ik pas zestien jaar"

Zoet praat mond voorbij in aanloop naar 'tweede' kampioenschap bij PSV

17-04-2015 12:33

De landstitel was tot voor kort en is eigenlijk nog steeds een verboden woord in Eindhoven. Jeroen Zoet gaat echter blind uit van het kampioenschap.

"Dit jaar zijn we denk ik heel overtuigend kampioen geworden", liet de doelman zich ontglippen in gesprek met de NOS. Voor de eerste landstitel sinds 2008 binnen is moet PSV nog wel een keer winnen. In Eindhoven staat zaterdagavond de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen op de rol.

"Toen was ik pas zestien jaar", aldus Zoet over de laatste schaal voor PSV. Zoet zat toen al wel bij de selectie, maar meedoen aan het feest mocht hij niet. Hij had nog geen minuten gemaakt in het eerste. Nu is Zoet een vaste waarde en staat hij vooraan op het bordes.

"Ik heb ook geen minuut gemist in de competitie. En dat we slechts 26 treffers tegen hebben gekregen in plaats van 45 vorig jaar, komt ook doordat we nu voor het tweede jaar met elkaar samenspelen", zegt de doelman, die met name wijst op Karim Rekik en Jeffrey Bruma. "Maar ook Willems en Arias. Je weet wat je van elkaar kunt verwachten."

De 24-jarige Zoet kreeg hoe dan ook veel kritiek te verduren. "Dat werkt zo in het topvoetbal. Je wordt afgerekend op dingen die je niet goed doet." Het feit dat hij in de Europese wedstrijden soms plaats moest maken voor Remko Pasveer deed hem wat. "Daar heb ik wel moeite mee gehad. Maar dat is de keuze van de trainer, dat moet je respecteren. Hopelijk halen we volgend jaar Champions League en dan zal ik alles spelen."