Door salaris verwende aanvaller: Mijn doel is straks de top-vijf van Nederland
"In de weekenden naar feestjes, een biertje drinken"

Door salaris verwende aanvaller: "Mijn doel is straks de top-vijf van Nederland"

17-04-2015 16:20

Danny Verbeek leek bij FC Den Bosch een grote carrière tegemoet te gaan, maar in de laatste jaren kwam hij niet verder dan NAC Breda en FC Utrecht. Het ging mis toen hij naar Standard Luik vertrok en Ron Jans werd ontslagen. 

Na het ontslag van Jans was er voor Verbeek geen plek meer. NAC bood uitkomst. "Dat was een prima club voor mij", zegt de 24-jarige aanvaller tegen Op de Enkels. "Net onder de middenmoot, spelend voor 20.000 man. Een goede tussenstap. Daarna ging ik naar FC Utrecht, omdat er in Luik nog steeds 4-4-2 werd gespeeld. Utrecht vond ik een goede stap omhoog."

Door een rugblessure loopt het seizoen in de Domstad niet zoals gehoopt. Veel minuten verwacht Verbeek niet meer en dat komt slecht uit, want zijn contract in Luik loopt af. Een nieuwe club heeft hij nog niet. "Door het salaris bij Standard Luik ben ik wel een beetje verwend geworden. Ik zou niet onderin de Eredivisie gaan spelen, ook al lever ik nu al wat salaris in. Ik zie het namelijk ook niet zitten om voor 4.000 supporters te spelen."

Nederlandse top-vijf
"Denemarken en Oostenrijk zijn voor mij aardige competities", gaat hij verder. "Maar de tweede Bundesliga of de Championship lijkt me ook geweldig. Maar mijn doel is over een paar jaar de top-vijf van Nederland." Spijt van de eerder gemaakte keuzes heeft hij niet.

"Nee. Ik zou weer naar Standard Luik gaan. Ik was gewoon klaar bij Den Bosch en in België kon ik gewoon een hoop verdienen. Ik heb misschien niet alles gegeven in die jaren. In de weekenden naar feestjes, een biertje drinken. Ik lette niet genoeg op mijn voeding. Daar had ik op zich op kunnen letten, ja..."