'Ajax vindt nieuwe directeur, toekomst van twijfelende Van der Sar ongewis'
Nieuwe naam op komst

'Ajax vindt nieuwe directeur, toekomst van twijfelende Van der Sar ongewis'

20-04-2015 07:34
4

Niet Edwin van der Sar, maar Roger van Boxtel lijkt de nieuwe algemeen directeur van Ajax te worden. Volgens De Telegraaf is een aanstelling van de oud-minister aanstaande.

Van Boxtel moet in Amsterdam de opvolger worden van Michael Kinsbergen, die aanvankelijk slechts kort voor Ajax zou werken om Van der Sar klaar te stomen voor het echte werk. De huidige commercieel directeur gaf echter aan nog niet klaar te zijn voor het algemeen directeurschap, waardoor Ajax op zoek moest naar een andere oplossing.

Het aanblijven van Kinsbergen leek logisch, maar bij Ajax ontstonden twijfels over een langere samenwerking. Die twijfels werden groter toen Kinsbergen - die er de voorbije periode niet in slaagde het conflict bij Ajax op te lossen, een tweejarig contract eiste. Ajax bood nog wel een eenjarige verbintenis aan, maar daar ging de directeur niet op in. Een breuk lijkt nu voor alle partijen de beste oplossing, heeft men in Amsterdam geconcludeerd.

De naam van Van Boxtel komt uit de koker van commissaris Hans Wijers, ook een D66'er. De Brabander zat in 2011 op interimbasis al eens in het bestuur van de Amsterdamse club en is nu actief als voorzitter van de raad van bestuur van PSV-sponsor Menzis en voorzitter van de publieke omroep NPS. Of het nog steeds de bedoeling is dat Van der Sar uiteindelijk algemeen directeur wordt, moet later blijken.