Rodgers legt vinger op de zere plek bij Liverpool: 'En dat is een enorm aantal'
"We hebben dit seizoen veel te weinig doelpunten gemaakt"

Rodgers legt vinger op de zere plek bij Liverpool: 'En dat is een enorm aantal'

25-04-2015 14:39

Liverpool moet deze zomer naarstig op zoek naar een topspits die doelpunten maakt. Dat zei hoofdtrainer Brendan Rodgers zaterdag. Hij wijt de matige prestaties van zijn club in dit seizoen aan een groot gebrek aan scorend vermogen.

"We hebben dit seizoen veel te weinig doelpunten gemaakt. Als het zo doorgaat, maken we er zestig minder dan vorig seizoen en dat is een enorm aantal'', aldus Rodgers. Liverpool eindigde vorig jaar op de tweede plaats in de Premier League met 101 doelpunten. De Uruguayaan Luis Suárez en Daniel Sturridge namen samen de helft van die productie voor hun rekening. Suárez werd vorige zomer verkocht aan Barcelona, Sturridge kwam door blessures nauwelijks in actie dit seizoen.

Liverpool bezet momenteel de vijfde plek in de competitie en scoorde pas 47 keer. De voorhoede, met onder anderen Mario Balotelli, Rickie Lambert en Fabio Borini, scoorde amper. Middenvelder Raheem Sterling is met zeven treffers clubtopscorer in de competitie. "Het is duidelijk dat we voorin scoringskracht nodig hebben'', aldus Rodgers.

(ANP)