Opvallende verdeling in Eredivisie: Niet honderd, maar duizend procent racisme
"Een trainer zal niet in je gezicht zeggen: je bent een vuile vieze tyfus Marokkaan"

Opvallende verdeling in Eredivisie: "Niet honderd, maar duizend procent racisme"

28-04-2015 11:46
28

Ook in het Nederlandse voetbal is racisme niet van de lucht, claimt Dries Boussatta. Eén van de eerste Marokkaanse voetballers ondervond dat in zijn actieve carrière aan den lijve.

"Een trainer zal niet in je gezicht zeggen: je bent een vuile vieze tyfus Marokkaan. Daar zijn ze te slim voor. Eén moet de eerste zijn, daarna volgt de rest", vertelt de uitgesproken Boussatta in gesprek met de Volkskrant. "Dat zie je nu in het Nederlandse betaald voetbal, overal spelen Marokkaanse jongens. Alleen bij de trainers blijft het zoals het was."

"We hebben 38 profclubs en één gekleurde hoofdtrainer, Henk Fraser van ADO Den Haag. Dat zegt genoeg. Winston Bogarde wil heel graag aan de slag, Patrick Kluivert moet naar Curaçao om te kunnen werken. Die mannen hebben grote carrières gehad in het Nederlands elftal."

Boussatta kijkt met verbazing naar een club als Go Ahead Eagles. "Daar is nu een man trainer van wie ik daarvoor nog nooit had gehoord (Dennis Demmers, red.). Ik weet zeker dat Kluivert daar graag zou werken. Op het geld kan het niet afketsen, want dat heeft hij al. Al die clubs zoeken alleen maar mensen uit hun eigen kringetje. Het is niet honderd procent, maar duizend procent racisme."