Je kunt al weken niet in de stad lopen of de mensen wensen je succes
Aanvoerders blikken vooruit

"Je kunt al weken niet in de stad lopen of de mensen wensen je succes"

02-05-2015 08:33

Bij de aanvoerders van PEC Zwolle en FC Groningen begint de bekerfinale steeds meer te kriebelen. Beide spelers treffen elkaar zondag in de Kuip.

"Je kunt niet in de stad lopen of de mensen wensen je succes. En dat al een paar weken lang. Ik krijg nu al kriebels als ik aan de finale denk. Het zal een groot feest worden", blikt Maikel Kieftenbeld van FC Groningen vooruit tegenover de NOS.

Wedden

Meer odds

Bram van Polen, aanvoerder van de Blauwvingers, denkt niet dat het spektakel van vorig jaar zich gaat herhalen. Toen won PEC Zwolle in de bekerfinale met 5-1 van Ajax. "Vorig jaar was denk ik een van de meest legendarische finales aller tijden. Dat zal nu niet kunnen, omdat we bij voorbaat al wat meer aan elkaar gewaagd zijn. Het is denk ik de mooiste wedstrijd in Nederland om te spelen."

"Omdat je twee grote kampen van supporters tegenover je hebt in één stadion. En ook nog eens het mooiste stadion van Nederland”, besluit Van Polen, die wordt aangevuld door Kieftenbeld. "Het heeft er vooral mee te maken dat het me mooi lijkt om de beker aan te raken als hij ook daadwerkelijk van ons is en ik hem de lucht in mag tillen."