PSV om de tafel met 21-jarige verdediger: 'Dat gaan we bekijken'
"Hij heeft het voldoende ingevuld"

PSV om de tafel met 21-jarige verdediger: 'Dat gaan we bekijken'

02-05-2015 15:39
1

Joshua Brenet krijgt binnenkort te horen hoe zijn directe toekomst eruit ziet. De rechtsback heeft vanaf de zomer een aflopend contract bij PSV.

Technisch manager Marcel Brands gaat op korte termijn om de tafel met Brenet en verschaft hem dan ook duidelijkheid, meldt het Eindhovens Dagblad. De 21-jarige verdediger pikte in het kampioensjaar van PSV regelmatig zijn minuten mee, maar blijft de stand-in voor Santiago Arias. Het is de vraag of de Eindhovense club wil verlengen met Brenet, die over ruim een jaar uit zijn contract loopt.

"In principe is Santiago Arias onze eerste keus op die positie", laat Brands weinig ruimte voor twijfel in gesprek met de krant. "Joshua is nog een jonge speler die we zelf hebben opgeleid en die de afgelopen wedstrijden de vervanging van Arias voldoende heeft ingevuld. Hij laat zien dat hij kan aanpikken. De komende periode bekijken we samen hoe we verder gaan."

Brenet was in de laatste fase van het seizoen nog belangrijk met een schitterende treffer tegen PEC Zwolle. In hetzelfde duel haakte hij af met een liesblessure, waar hij dit seizoen niet meer in actie komt.