Ajacied vecht: Ik heb het geaccepteerd en ben extra in mezelf gaan investeren
"Het duurde een half jaartje voordat ik volledig vrij was in mijn doen en laten in de groep"

Ajacied vecht: "Ik heb het geaccepteerd en ben extra in mezelf gaan investeren"

03-05-2015 08:59
3

Nick Viergever maakte afgelopen zomer de overstap van AZ naar Ajax, met daarbij het idee dat Niklas Moisander de club uit Amsterdam zou verlaten. Dat gebeurde echter niet. De Fin bleef en Viergever moest zich laten zien op het middenveld en de linksbackpositie.

"Doordat ik op een ongebruikelijke positie begon, was de eerste indruk die mensen van mij kregen bij Ajax, niet zoals ik gehoopt had", zegt Viergever in Voetbal International. In de winterstop vertrok Moisander weer niet. "Ik wist dat het nog even lastig zou zijn centraal achterin te spelen. Ik rekende er al niet op dat Niklas in de winterstop zou vertrekken."

"In die zin was het geen verrassing voor mij. Ik heb het geaccepteerd en ben extra in mezelf gaan investeren", vervolgt Viergever zijn verhaal in het tijdschrift. "Veel het krachthonk in, extra looptraining gedaan... Dat viel samen met het gevoel dat ik helemaal geacclimatiseerd was bij Ajax. Het duurde een half jaartje voordat ik volledig vrij was in mijn doen en laten in de groep."

"Dat helpt als je jezelf wilt laten gelden. Sneller dan verwacht kon ik daarna toch mijn wedstrijden weer meepakken. Niklas kreeg rood tegen AZ, waarna ik tegen Go Ahead Eagles mijn kans kreeg. Daar stond best wat druk op, dat was mijn kans mezelf bij Ajax op mijn eigen plek te laten zien. Het ging goed en sindsdien ben ik weer vaker gaan spelen", aldus Viergever, die een duidelijke voorkeur heeft voor de positie van centrale verdediger.