Koeman helpt ex-Ajacied er bovenop: Eén van de beste van de Premier League
'Dan wordt hij net zo'n spierbundel als Kompany'

Koeman helpt ex-Ajacied er bovenop: "Eén van de beste van de Premier League"

03-05-2015 12:54
5

Toby Alderweireld maakt dit seizoen als huurling van Southampton een prima indruk in de Premier League. De centrale verdediger werd enkele jaren geleden door Ajax verkocht aan Atlético Madrid. In de Spaanse hoofdstad kon hij geen potten breken, in Engeland is het een heel ander verhaal.

Onder Ronald Koeman, de manager van The Saints, kan Alderweireld steevast rekenen op een plek in de basis. Robbie Rensenbrink, oud-international, is zéér te spreken over de verdediger. "Voor mij is hij één van de beste verdedigers van de Premier League. Hij is groot, technisch en heeft een prima lange bal in de voeten", luidt de loftuiting van Rensenbrink in Het Nieuwsblad.

Naast Alderweireld voetballen ook de Belgische verdedigers Jan Vertonghen en Vincent Kompany in Engeland voor respectievelijk Tottenham Hotspur en Manchester City. Over Alderweireld: "Als hij nog minstens één seizoen in Engeland speelt, wordt hij net zo'n spierbundel als Kompany. In tegenstelling tot Kompany laat Alderweireld zich zelden vangen aan nonchalante foutjes, presteert hij constant en heeft hij geen profileringsdrang. Daarom is hij voor mij op dit moment de beste Belgische verdediger in de Premier League."