Wenger boos op voormalig pupil: 'Media geven hem geld om controversieel te zijn'
Henry vindt dat Arsenal alleen kampioen kan worden als ze vier goede spelers halen

Wenger boos op voormalig pupil: 'Media geven hem geld om controversieel te zijn'

04-05-2015 10:43
1

Trainer Arsène Wenger is niet te spreken over het commentaar dat Thierry Henry afgelopen weekend leverde op zijn Arsenal-selectie. De voormalig spits van The Gunners zei dat Arsenal alleen kampioen kan worden van de Premier League als de Londense club vier topspelers koopt.

Henry vindt volgens The Guardian dat de huidige selectie geen toppers herbergt en mikt zijn kritiek vooral op de Franse aanvalsleider Olivier Giroud. "Ik kan kritiek wel waarderen, maar bij Giroud maakt hij toch wel een fout", zegt Wenger tegen het Engelse dagblad. "Over hem werd ook gezegd dat hij geen topper was, net als dat gezegd werd over Robin van Persie en Nicolas Anelka. Hij en die andere spelers groeiden allemaal uit tot topspitsen in Europa."

De oefenmeester van Arsenal zegt dat de opmerkingen van zijn voormalige pupil gevoerd worden door de media. "Ik weet hoe het werkt in de media, ze pushen je om controversieel te zijn, want ze betalen je veel geld om je commentaar te leveren. Vooral op televisie. Henry wordt betaald om dit soort opmerkingen te maken."

Arsenal heeft volgens de trainer een prima selectie om mee te kunnen doen om de titel. "We hebben momenteel niet de behoefte om aankopen te doen. We hebben een sterke ploeg met goede, jonge spelers achter het eerste elftal. We hebben zelfs een erg grote selectie, daardoor moeten we wat spelers laten gaan."

Arsenal is bezig met een goede reeks in de Premier League. De Londense club won acht van de laatste negen duels en staat derde, met drie punten achterstand op Manchester City, maar met twee duels minder gespeeld.