Groningen laat smaakmaker gaan: Je moet zo'n jongen ook een vertrek gunnen
"Hij heeft het hier fantastisch gedaan"

Groningen laat smaakmaker gaan: "Je moet zo'n jongen ook een vertrek gunnen"

04-05-2015 19:45
1

FC Groningen houdt rekening met een zomers vertrek van Tjaronn Chery. Dat meldt Hans Nijland, algemeen directeur van de kersverse bekerwinnaar.

Nijland denkt niet dat het nut heeft om Chery koste wat het kost aan zijn contract te houden. "Je moet zo'n jongen ook een vertrek gunnen", vindt hij in gesprek met de NOS. "Hij wordt 27 jaar en heeft het hier fantastisch gedaan. Er komt heus wel weer een nieuwe Chery."

De aanvallende middenvelder van de Groningers is dit seizoen de absolute smaakmaker, al stond hij in de bekerfinale in de schaduw van Albert Rusnák. In de winter was Feyenoord geïnteresseerd. Fred Rutten kreeg echter niet zijn zin en Chery bleef bij Groningen. Inmiddels zou onder meer het Turkse Galatasaray hem op het verlanglijstje hebben.

Groningen is door de automatische plaatsing voor de groepsfase van de Europa League verzekerd van een startpremie van 2,4 miljoen. Nijland gaat verantwoord om met de financiële meevaller. "We gaan dat geld niet zomaar uitgeven, want het is een incidentele bijdrage. Dat komt niet terug als je het jaar daarop niet voor de Europa weet te plaatsen."