Bayern heeft geen wapen om Messi af te stoppen: Dat is eigenlijk onvoorstelbaar
Bayern-coach bang voor bevliegingen Barcelona-sterren

Bayern heeft geen wapen om Messi af te stoppen: "Dat is eigenlijk onvoorstelbaar"

05-05-2015 18:33

Pep Guardiola genoot dinsdag van zijn terugkeer in Camp Nou, waar hij als ballenjongen begon en als aanvoerder speelde voordat hij met veertien prijzen als succesvolste trainer ooit van FC Barcelona de boeken in ging. "Het is fantastisch en heel speciaal'', zei hij.

"Maar ik ben hier niet voor een hommage gekomen. Ik ben hier om met Bayern München een belangrijke stap naar de finale van de Champions League te zetten.'' Zelden puilde de perszaal in Barcelona zo uit als dinsdag aan het einde van de middag toen Guardiola even voor de laatste training van Bayern zijn licht liet schijnen over de halve finale van een dag later.

"Wat Messi en Neymar met een bal kunnen, dat is eigenlijk onvoorstelbaar'', zei hij. "Als je denkt dat ze links passeren, dan gaan ze rechts om. Messi is helemaal nauwelijks te stoppen.'' Guardiola is geen trainer maar nog wel fan van Barcelona, zo zagen we laatst tijdens het duel van de Catalaanse club met Manchester City in de Champions League.

Vanaf het ereterras van Camp Nou vierde hij de doelpunten nog uitbundiger dan toen hij nog zelf in de dug-out zat. "Barcelona is nog steeds een belangrijk onderdeel van mijn leven'', bekende de 44-jarige coach. "Maar laat ik heel duidelijk zijn. Ik ben hier om met Bayern te winnen.''