'Domper voor Koeman: tóch zware blessure voormalig diamant FC Twente'
Southampton moet het in de laatste drie wedstrijden doen zonder Dusan Tadic

'Domper voor Koeman: tóch zware blessure voormalig diamant FC Twente'

06-05-2015 10:18
1

De liesblessure die Dusan Tadic enkele weken geleden opliep bij Southampton lijkt erger dan verwacht werd. De oud-FC Twente-speler dreigt de rest van het seizoen te moeten missen, zo meldt Voetbal International op basis van Servische bronnen.

Tegen Sunderland ontbrak de Serviër al in de selectie van trainer Ronald Koeman. De Nederlandse oefenmeester heeft aangegeven Tadic pas weer te selecteren als hij honderd procent fit is. Om te voorkomen dat de 26-jarige vleugelspeler een terugval krijgt in zijn herstel, moet hij mogelijk de wedstrijden tegen Leicester City, Aston Villa en Manchester City missen.

De hersteltijd zou van enkele weken naar enkele maanden gegaan zijn. Tadic is pas bezig aan zijn eerste seizoen in de Premier League en droeg tot dusver met vier goals en zeven assists bij aan een onverwachts goed seizoen bij Southampton. De ploeg verloor afgelopen zomer een handvol sterren, zoals Dejan Lovren en Adam Lallana, maar staat knap zesde in Engeland en strijdt nog mee om Europees voetbal.