Update: Gudelj ontbreekt op training AZ en ondergaat medische keuring Ajax
Amsterdammers zijn er volgens AD officieel uit

Update: Gudelj ontbreekt op training AZ en ondergaat medische keuring Ajax

06-05-2015 12:55
69

Ajax heeft woensdag de eerste aankoop voor komend seizoen in de knip. Volgens het Algemeen Dagblad wordt de komst van Nemanja Gudelj vandaag afgerond.

De transfer van Gudelj hing al enige tijd in de lucht en volgens de krant volgt er woensdag dan eindelijk witte rook. In Amsterdam wordt immers al volop gekeken naar de selectie die komend seizoen de voorronde van de Champions League moet zien te overleven. Ajax betaalt volgens berichten de gelimiteerde transfersom van zes miljoen euro voor Gudelj. 

Behalve Nemanja legt Ajax ook vader Nebojsa en broertje Dragi vast. Dat bericht werd woensdag ook al gemeld door De Telegraaf. Vader Gudelj kan een rol in de scouting gaan vervullen, terwijl Dragi een kans krijgt in het beloftenelftal van de Amsterdammers.

Na NAC Breda en AZ wordt Ajax de derde Nederlandse club van de Servische middenvelder. Met AZ probeert hij zich dit seizoen nog voor de Europa League te plaatsen. De Alkmaarders maken nog kans op de derde plaats. Als dat niet lukt, wachten de play-offs.

Update 12:55: Gudelj ontbreekt woensdag op de training van AZ, meldt het Noordhollands Dagblad. Hij wordt medisch gekeurd bij Ajax en zal daarna gepresenteerd worden.