Guardiola krijgt volle laag na blessure Robben: 'Dat is de grootst mogelijke onzin'
"Waarom, Pep, waarom?"

Guardiola krijgt volle laag na blessure Robben: 'Dat is de grootst mogelijke onzin'

06-05-2015 11:11
2

Arjen Robben lijkt dit seizoen niet meer aan voetballen toe te komen. De buitenspeler van Bayern München liep vorige week een nieuwe blessure op en dat is volgens Pierre van Hooijdonk vooral te wijten aan Pep Guardiola.

De oud-voetballer heeft met verbazing naar de situatie rond de versneld teruggekeerde Robben gekeken. Hij noemt de nieuwe blessure, die de Nederlander zo'n zes weken aan de kant houdt, volkomen onnodig. 'De speler zelf kun je in een situatie als deze niets verwijten', schrijft Van Hooijdonk in zijn column in Voetbal International. Hij wijst vervolgens naar trainer Pep Guardiola.

'Guardiola beweert dat hij geen schuld heeft, maar dat is de grootst mogelijke onzin. Juist hij had als coach kunnen voorkomen dat Robben in de cruciale fase van de Champions League ontbreekt. Door voorzichtig met zijn sterspeler om te gaan. Hoewel Arjen net was hersteld van een buikspierblessure, vond Guardiola het nodig hem in een relatief onbelangrijke bekerwedstrijd tegen Borussia Dortmund het veld op te sturen. Onder het mom van wedstrijdritme opdoen. Waarom, Pep, waarom? Alsof Robben zonder dat invalbeurtje opeens de verkeerde kant op was gaan rennen in de daaropvolgende wedstrijden...'

Zonder pijn willen voetballers altijd zo snel mogelijk weer spelen, maar juist dan moeten trainers op de rem trappen. Die roekeloosheid valt Guardiola te verwijten, stelt Pi-Air. 'Het was typisch de beslissing van een trainer die stijf staat van de stress.'

'Al langer valt me op dat Guardiola niet meer de trainer is, die hij bij Barcelona en ook tijdens zijn eerste jaar in München was. De ene keer wil hij de vierde official te lijf gaan, de andere keer misdraagt hij zich pal voor de tv-camera tegenover de later opgestapte clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. Guardiola staat duidelijk onder hoogspanning', aldus Van Hooijdonk op de dag van de zeer belangrijke Champions League-wedstrijd van Bayern tegen FC Barcelona.