Nijland kent 'bizarre' week: Van euforie naar heel veel persoonlijk leed
"Dan raakt dat je enorm"

Nijland kent 'bizarre' week: "Van euforie naar heel veel persoonlijk leed"

06-05-2015 19:14
6

Hans Nijland zit deze week in een achtbaan van emoties. Kort de eerste prijs in de historie van FC Groningen kreeg de algemeen directeur te maken met persoonlijk leed.

De vader van Nijland werd getroffen door een hartaanval. "Maar gelukkig gaat dat de goede kant op", vertelde de beleidsbepaler aan de NOS, voordat Groningen gehuldigd zal worden in de stad. Ook een ander drama hield hem bezig.

"Het nieuws over het overlijden van de vrouw van Patrick Lodewijks sloeg hier in Groningen als een bom in. Patrick heeft lang bij FC Groningen gespeeld. Als dit gebeurt, dan raakt dat je enorm. Het is van euforie, dat het goed gaat met de club, naar heel veel persoonlijk leed. Dat maakt het bizar."

Nijland weet dat het leven vol ups en downs zit, ook in zijn werk. "Een paar jaar geleden heb ik wel eens nagedacht om iets anders te gaan doen. Maar op dit moment denk ik niet dat het verstandig dat Hans Nijland bij een andere betaald voetbalclub aan het werk gaat. En nee, dat zeg ik echt niet omdat we de beker hebben gepakt."

"Niemand is onmisbaar", vervolgt hij. "Maar er komt een moment waarop ik iets anders ga doen, dat is ook hartstikke logisch. Ik zou de club overigens nooit zomaar verlaten. Ik zal er alles aan doen om het hier goed achter te laten. En dan draait de club ook weer door. Vergeet niet: het is niet echt alleen Hans Nijland hier bij FC Groningen."