VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksbacks

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksbacks

21-05-2015 12:00
20

Het seizoen zit erop, tijd dus om de balans op te maken! We nomineren per positie de beste spelers van het seizoen en komen zo tot het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar.

Dat bepalen wij niet zelf, maar daar vragen we de medewerking van onze bezoekers voor. Wij nomineren een aantal kandidaten, jullie hakken de knopen door via de poll onder dit bericht. Vandaag is het de beurt aan de linksbacks. In willekeurige volgorde:

Jetro Willems (PSV)
De assistkoning van PSV en de grote favoriet in dit lijstje. Leverde dertien keer de beslissende voorzet in Eindhoven en dat is razendknap voor een linksback. Is misschien wel toe aan stap hogerop.

Mitchell Dijks (Willem II)
Is met tien paarden nog niet af te stoppen, zei Jürgen Streppel dit seizoen. En daar heeft de trainer een punt. Dijks heerst aan de linkerkant en de belangstelling van AZ, Feyenoord, Ajax en Celtic is niet verwonderlijk.

Simon Poulsen (AZ)
Maakt indruk en voetbalde dit seizoen een transfer naar PSV bij elkaar. In Eindhoven gaat de Deen aan de slag als stand-in van Willems. Keerde vorig jaar terug in Alkmaar en eiste direct weer een basisplaats op.

Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Bereikte eind april de grens van honderd uur onafgebroken Eredivisie-voetbal. Is nooit geblesseerd of geschorst (behalve afgelopen weekend) en is dus een zéér stabiele factor. Leverde bovendien vijf assists.

Wie is de beste linksback van het seizoen? Maak via onderstaande poll jouw keuze! Mis jij iemand? Drop ze in het reactiesysteem!