Bestuurder reageert op wildwest-achtervolging van nieuwe assistent Ajax
Bizar incident in aanloop naar de play-offs van FC Emmen

Bestuurder reageert op wildwest-achtervolging van nieuwe assistent Ajax

20-05-2015 17:42
6

Drie selectiespelers van FC Emmen zijn woensdagmiddag gearresteerd nadat ze op de snelweg met een vuurwapen zwaaiden en daarmee angst zaaiden bij andere weggebruikers. Het drietal betitelde het incident als een geintje.

De politie rukte uit met zes politiewagens en een helikopter. Op de rotonde van de N34 bij Gieten werden ze aangehouden. Directeur Wim Beekman van FC Emen betreurt de gang van zaken. "Wij gaan er op dit moment van uit dat dit een uit de hand gelopen grap betreft'', zegt Beekman tegen het Dagblad van het Noorden. "Als dat zo is, betreuren wij het ten zeerste dat onze spelers mensen schrik hebben aangejaagd. Maar we willen eerst de feiten op een rijtje en willen de spelers zo snel mogelijk zelf spreken.''

De drie spelers, Omar Kavak, Said Bakkati en Danny Menting, waren in de zwarte Volkswagen van Bakkati op weg van Groningen naar Emmen voor een training. Ze speelden met de speelgoedpistolen van de kinderen van Bakkati die achter in de auto lagen en joegen daarmee andere automobilisten op de snelweg A28 de stuipen op het lijf. Bakkati is komend seizoen de assistent-trainer van Jong Ajax.