'Rode' aanwinst uit Eredivisie: 'Is in alles net een stapje verder, was er snel uit'
"We mogen trots zijn op het feit dat we zesde zijn geworden"

'Rode' aanwinst uit Eredivisie: 'Is in alles net een stapje verder, was er snel uit'

24-05-2015 15:49

Maikel van der Werff speelde niet een bepaald gelukkige wedstrijd namens PEC Zwolle op bezoek bij zijn nieuwe club Vitesse. Het duel eindigde in 1-1, Van der Werff pakte rood en zag met lede ogen aan dat PEC nu uitgeschakeld is in strijd om een Europees ticket.

Van der Werff kreeg tweemaal geel en werd tijdens zijn tocht naar de kleedkamers toegezongen door het Vitesse-publiek. "Daar kan ik wel om lachen. Maar ik baal natuurlijk wel van mijn spel en van het feit dat we nu zijn uitgeschakeld in de play-offs. Het was inderdaad een ongelukkige middag. Ik ben nu nog speler van PEC en ik had graag afscheid genomen met Europees voetbal", aldus de hoofdpersoon tegenover Metro.

"We mogen trots zijn op het feit dat we zesde zijn geworden, maar we staan helaas met lege handen. Daarom sta ik hier nu ook met een wat wrange nasmaak: we hebben de bekerfinale verloren en liggen uit de play-offs. Maar over een paar dagen zal hopelijk het trotse gevoel overheersen", vervolgt Van der Werff, die hoopt dat hij zijn slechtste wedstrijd in de GelreDome heeft gespeeld. "Dat hoop ik wel, ja", zei hij met een zuur gezicht tegenover FOX Sports.

Over naar de orde van de dag: Vitesse kan nog Europees voetbal halen. Wellicht speelt Van der Werff dan volgend jaar nog in Europa. "Natuurlijk hoop ik dat ze het redden. Vitesse is in alles net een stapje verder dan PEC. Ik was er dan ook snel uit. Wat ik van komend seizoen verwacht? Ik heb er nog niet veel over nagedacht, omdat er bij PEC nog genoeg was om voor te spelen. Ik ga eerst lekker op vakantie en dan zie ik het straks wel in de voorbereiding", besluit hij.